Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με 10ετές ομόλογο

91 Views
Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με 10ετές ομόλογο
Το «πράσινο φως» για έξοδο της Ελλάδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο παίρνει τις επόμενες ώρες (Τρίτη ή Τετάρτη) μετά και την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2020 στη Βουλή.

Σύμφωνα με το προσχέδιο προβλέπεται ότι για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το στόχο 3,5% του ΑΕΠ (3,56% ή 7.026 δισ. ευρώ). Η κυβέρνηση όπως αναφέρουν πληροφορίες θα έχει την ευκαιρία να δώσει «οk» στον ΟΔΔΗΧ για να ξαναβγεί στις αγορές και να ζητήσει ένα μικρό ποσό της τάξης του 1-1,5 δισ. ευρώ.

Τόσο η νέα έκδοση όσο και η αναμενόμενη κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου στήριξης των τραπεζών με εγγυήσεις του δημοσίου (ΗΡΑΚΛΗΣ) έναντι τίτλων που αναφέρονται στα κόκκινα δάνεια, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζητούμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους.

Να σημειωθεί τέλος πως όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει το πρόγραμμα δανεισμού για το 2019 ενώ και το 2020 οι δανειακές ανάγκες είναι περιορισμένες. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ... Στην «γραμμή» Βορίδη ο Μπογδάνος: Μια χαρά τα είπε - Ο λαός δίνει το μονοπώλιο της βίας στο κράτος (Video)
26 Views

Στην «γραμμή» Βορίδη ο Μπογδάνος: Μια χαρά τα είπε - Ο λαός δίνει το μονοπώλιο της βίας στο κράτος (Video)

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ