Μαρινέλλα

Η Μαρινέλλα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐου του 1938. Το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου. Τραγουδά επαγγελματικά από το 1957. Από τότε έχει κυκλοφορήσει 66 προσωπικά άλμπουμ τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και με διεθνή καριέρα.

Δισκογραφία

Προσωπικοί Δίσκοι

1964: Καζαντίδης & Μαρινέλλα

1965: Χρυσός δίσκος Καζαντίδη & Μαρινέλλας

1969: Σταλιά - σταλιά

1969: Καζαντίδης & Μαρινέλλα

1969: Μαρινέλλα

1969: Όταν σημάνει Εσπερινός

1970: Ένα τραγούδι είν' ζωή μου

1971: Μαρινέλλα (Ένας μύθος)

1972: Μια βραδιά με την Μαρινέλλα (Live)

1972: Αθάνατα Ρεμπέτικα

1973: Μια βραδιά με την Μαρινέλλα Νο. 2 (Live)

1973: Αλβανία

1974: Μαρινέλλα & Βοσκόπουλος

1974: Μαρινέλλα για πάντα (Κύπρος)

1974: Μαρινέλλα & Τόλης Βοσκόπουλος - Εγώ κι' εσύ

1975: Μαρινέλλα για πάντα

1976: Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής - Ρεσιτάλ (Live)

1976: Άλλη μια φορά

1977: Μαρινέλλα & Αθηναίοι

1978: Η Μαρινέλλα του σήμερα

1978: Τα πρώτα μου τραγούδια

1979: Σ' αγαπώ

1980: Η Μαρινέλλα σε τραγούδια της Βέμπο

1980: Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής - Το ταμ ταμ (Live)

1981: Μαρινελλα (Για σένανε μπορώ)

1983: Για σένα τον άγνωστο

1984: Μεγάλες στιγμές

1985: Η αγάπη μας

1986: Μια νύχτα

1987: Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής - Συνάντηση

1988: Τολμώ

1989: Είσαι μια θύελλα

1990: Λέγε μου "Σ' αγαπώ"

1991: Καζαντζίδης & Μαρινέλλα - Τα τραγούδια της Αμερικής

1992: Η Μαρινέλλα τραγουδά Μεγάλες Κυρίες

1993: Το ξημέρωμα του έρωτα

1997: Για πρώτη φορά

1997: Τραγούδια από τις 45' στροφές

1998: Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται (Live)

1999: Με βάρκα το τραγούδι (Live)

2003: Μαρινέλλα & Γιώργος Νταλάρας - Μαζι (Live)

2004: Άμμος ήτανε

2005: Τίποτα δεν γίνεται τυχαία

2005: Τίποτα δεν γίνεται τυχαία (CD/DVD)

2005: Τίποτα δεν γίνεται τυχαία (Double Disc)

2007: Μαρινελλα & Ρεμος - Live

Συμμετοχές

1965: Μάνος Χατζιδάκις - Πρώτη εκτέλεση

1965: Στέλιος Καζαντζίδης no. 3

1965: Τραγούδια της Ξενιτιάς

1965: Χρήστος Λεοντής - Καταχνιά

1966: Χρήστος Λεοντής - Ανάσταση ονείρων

1967: Αναπολώντας με τον Καζαντίδη

1968: Μίμης Πλέσσας - Γοργόνες και μάγκες

1970: Kazantzidis & Marinella Sing Greek Songs

1970: V Festival Internacional Da Canção Popular - Rio (Parte Internacional)

1971: 12 Σύγχρονα λαϊκά χρώματα

1971: Ένα καράβι γεμάτο τραγούδια

1971: Χρήστος Λεοντής - Δώδεκα παρά πέντε

1974: Κρυφά Μηνύματα 1967 - 1974

1975: Τόλης Βοσκόπουλος - Εγώ τι έχω και τι θα 'χω

1976: Στέλιος Καζαντζίδης (& Μαρινέλλα) no. 6

1976: Μίκης Θεοδωράκης - Πολιτεία Α'

1976: Τόλης Βοσκόπουλος - Σμυρναίικα και λαϊκά

1976: Τόλης Βοσκόπουλος - Όταν τραγουδώ

1977: Νάσος Παναγιώτου - Ήλιε μεγάλε

1977: O Καζαντζίδης σε Δημοτικά τραγούδια

1978: Τόλης Βοσκόπουλος - Τραγούδα θεατρίνε

1979: 7 Αστέρια - 14 Επιτυχίες

1979: Άκης Πάνου - Άσε με ζωή

1980: Τόλης Βοσκόπουλος - 80

1980: Το 13άρι της επιτυχίας no. 9

1981: Βοσκόπουλος - Καρδιά μου μόνη

1981: Γιάννης Καλατζής - Για όλους

1982: Επιτυχίες του σήμερα

1982: Τόλης Βοσκόπουλος - Δεν θέλω να θυμάμαι

1983: Επιτυχίες του σήμερα

1983: Γιάννης Σπάρτακος - 50 Χρόνια τραγούδια

1983: Τα 14 Χασάπικα του χθες και του σήμερα

Συλλογές

1974: Τα ωραιότερα τραγούδια μου

1976: Πορτραίτα

1980: Πορτραίτο

1982: 15 Χρόνια Μαρινέλλα

1987: 14 από τα ωραιότερα τραγούδια μου

1988: Marinella forever

1988: Για πάντα (Τα ερωτικά)

1992: Η Μαρινέλλα τραγουδά Μίμη Πλέσσα

1992: Μαρινέλλα & Αντώνη Καλογιάννης - Συναισθήματα

1993: Εγώ κι’ εσύ (Οι μεγάλες επιτυχίες)

1993: Χρυσές επιτυχίες

1993: Καζαντζίδης & Μαρινέλλα - Μεγάλες επιτυχίες

1994: H Μαρινέλλα τραγουδά Χατζηνάσιο

1995: Τα πρώτα μου τραγούδια 1967 - 1970

1995: Οι μεγάλες επιτυχίες

1996: Η Μαρινέλλα τραγουδά Ζαμπέτα και Πάνου

1996: Η Μαρινέλλα τραγουδά Πλέσσα και Σπανό

1996: Τα 45αρια της Μαρινέλλας

1996: Τα πρώτα μου τραγούδια Νο. 2

1996: Η μεγάλη κυρία του Ελληνικού τραγουδιού

1997: Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής - Ρεσιτάλ για δυο (Live)

1997: Η φωνή και ο μύθος - 30 Χρόνια τραγούδι (1967-1997)

1998: Η Μαρινέλλα σε απρόβλεπτες ερμηνείες

1998: Τα αγαπημένα

1999: Τα τραγούδια μου (Diva)

2000: Τα μεγάλα τραγούδια

2000: Τα ερωτικά

2001: Τα τραγούδια του αιώνα

2002: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες

2002: Χρυσά τραγούδια

2003: Μαρινέλλα - Μια αγκαλιά τραγούδια (4 CDs Boxset)

2005: Μαρινέλλα (Digitaly remastered)

2005: Εγώ (The very best of EMI years)

2006: Τα κινηματογραφικά του Καζαντζίδη

2006: Καζαντίδης & Μαρινέλλα - Αστέρια του Ελληνικού Τραγουδιού

2006: Καζαντίδης & Μαρινέλλα - Οι τελευταίες ηχογραφήσεις

2006: Στη σκηνή

2006: Τα λόγια είναι περιττά - 50 χρόνια τραγούδι (8 CDs Boxset)

2007: Τα λόγια είναι περιττά - 50 χρόνια τραγούδι (6 CDs Boxset)

2007: Τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο

2008: Η φωνή & ο μύθος (4 CDs)

2009: Τα τραγούδια μιας ζωής (5 CDs)