"Νέο τείχος του Βερολίνου στην Ουκρανία"

 Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι "υψώνει ένα νέο τείχος του Βερολίνου" στην Ουκρανία, μία ημέρα πριν από την τετραμερή διεθνή συνάντηση της Γενεύης για την ουκρανική κρίση.

"Αυτό που συμβαίνει σήμερα αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι σαφές ότι οι γείτονές σας οι Ρώσοι αποφάσισαν να υψώσουν ένα νέο τείχος του Βερολίνου και επιδιώκουν την επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο", δήλωσε ο Αρσένι Γιατσενιούκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι "εξάγει τρομοκρατία" προς την Ουκρανία χρησιμοποιώντας μυστικές ρωσικές δυνάμεις για να οργανώσουν τους ένοπλους αυτονομιστές, οι οποίοι επετέθησαν εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και κατέλαβαν δημόσια κτίρια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει τις ομάδες αυτές, να καταδικάσει τους τρομοκράτες και να τούς ζητήσει να εγκαταλείψουν τα κτίρια που έχουν καταλάβει. Αυτό θα κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία, εάν ενδιαφέρεται για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, πράγμα για το οποίο έχω πολλές αμφιβολίες", πρόσθεσε ο ουκρανός πρωθυπουργός.

Αφήστε ενα σχόλιο

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων