Αλ. Τσίπρας: Κατέρρευσε ο διπλός μύθος της κυβέρνησης

Αλ. Τσίπρας: Κατέρρευσε ο διπλός μύθος της κυβέρνησης

Για οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τρία τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας ο οποίος επισήμανε ότι «το καλοκαίρι αυτό κατέρρευσε με πάταγο ο διπλός μύθος της κυβέρνησης», επεξηγώντας ότι «ο πρώτος μύθος είναι η επιτυχία του προγράμματος και ο δεύτερος ότι οι γερμανικές εκλογές θα δώσουν κάποια ένδειξη διεξόδου από την κρίση: «Μετά τις σκληρές και άκαρδες δηλώσεις Σόιμπλε για χρηματοδοτικό κενό και νέο δανεισμό, που σημαίνει νέο μνημόνιο, τελείωσε το χαρούμενο παραμύθι του κ. Σαμαρά.

Μαζί με την προπαγανδιστική κατασκευή του success story, όμως, τρίζει και καταρρέει και η κυβέρνησή του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Μία θλιβερή και άβουλη κυβέρνηση, διεκπεραιωτής των επιταγών του μνημονίου και των δανειστών». Ο κ. Τσίπρας θεωρεί δεδομένη την αποτυχία των μνημονίων, λέγοντας: «Σήμερα η αποτυχία των Μνημονίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε να εξωραϊστεί με διάφορα φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια».

Επίθεση έκανε όμως και στον υπουργό Οικονομικών κ .Στουρνάρα τον οποίο χαρακτήρισε άσχετο ή φερέφωνο. Όπως συγκεκριμένα είπε ο κ. Τσίπρας: Διότι δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο άνθρωπος είναι άσχετος και ανίκανος… Και δεν καταλαβαίνει ότι όταν το χρέος έχει φτάσει στο 174% του ΑΕΠ και οι πάντες στον πλανήτη το θεωρούν μη βιώσιμό, η δουλειά του υπουργού των Οικονομικών δεν είναι να καθησυχάζει αλλά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητάει λύση και αλλαγή πορείας. Ή, το χειρότερο, ο άνθρωπος δεν είναι ανίκανος αλλά φερέφωνο. Χαίρεται που του δίνει συγχαρητήρια ο Σόιμπλε και δηλώνει πως τον θαυμάζει. Ικανός μεν, αλλά ικανός για υπάλληλος της τρόικα και των δανειστών. Όχι για υπουργός των Οικονομικών».


Καυστικός ήταν και για την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ και όσων δυνάμεων τους συνδράμουν στη Συρία, ενώ εξέφρασε και την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε εμπλοκή της Ελλάδας: «Είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Όμως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα... Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο αυτό... Να γίνουμε γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στους λαούς και όχι προγεφύρωμα πολεμικών επιχειρήσεων της στρατιωτικής μηχανής των ισχυρών».

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει απάντηση στο ερώτημα «Αν η αρετή της αριστεράς, η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση στη λαϊκή υπόθεση, θα αντέξει σε συνθήκες εξουσίας».

Διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα μείνει πιστός στα πιστεύω και τις αρετές της Αριστεράς «με την ανάδειξη των υποψηφίων μας χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές. Θέτοντας εκτός νόμου, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τον παραγοντισμό μέσα στο κόμμα. Ηθικά και πολιτικά. Επιδιώκοντας συμμαχίες με ευρύτατες δυνάμεις και προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων που περιγράφει η εισήγηση, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας.
Εντιμότητας, μάλιστα, πολιτικής αλλά και ηθικής». 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων