Οικονομικά Νέα

Τη μία μέρα, κυβερνητικό στέλεχος ερμηνεύοντας τη βόμβα Στουρνάρα περί «κοστοβόρων εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό», κατονόμαζε ως θύματα τους ασφαλισμένους σε ευγενή ταμεία υπό τη σκέπη του ΙΚΑ αναφέροντας την υποχρέωση που απορρέει από τον νόμο Πετραλιά για μείωση των εισφορών έως το τέλος του έτους. 

Οικονομικά Νέα

Στα 6,188 δισ. ευρώ ανήλθε το Σεπτέμβριο το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς τον μήνα αυτόν σημείωσαν νέα αύξηση κατά 809 εκατ. ευρώ Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία παλαιά (έως 31.1.2012) και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 59,66 δισ. ευρώ.  

Οικονομικά Νέα

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει το 2014 το ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. 

Οικονομικά Νέα

Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Oικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αναφέρει ότι:  

Κοινωνικά Νέα

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 130 χρόνια για να υλοποιήσει η ανθρωπότητα μια παράδοξη σύλληψη του Βενιαμίν Φραγκλίνου: οι ανθρώπινες κοινωνίες -έγραφε το 1784 αφήνοντας έκπληκτους τους αναγνώστες του- θα κέρδιζαν πολλά αν σηκώνονταν από το κρεβάτι νωρίτερα. 

Κοινωνικά Νέα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται από τη Βέροια προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς στην περιοχή επικρατούν χαμηλές νεφώσεις. Ομίχλη έχει καλύψει και την περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και στον Κ-12. 

Κοινωνικά Νέα

Χωρίς επίδομα θέρμανσης αφήνει η κυβέρνηση 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τις οικογένειές τους. Η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος εξαιρεί από τους δικαιούχους όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους. 

Κοινωνικά Νέα

Έως τις 12 το μεσημέρι σήμερα θα έχει επιδιορθωθεί ο αξονικός τομογράφος στον Ευαγγελισμό που χάλασε την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Διεθνή Νέα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε χθες τη Γεωργία εναντίον της επιβολής "επιλεκτικής δικαιοσύνης", μιλώντας κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας αυτής, Μιχαήλ Σαακασβίλι. 

Διεθνή Νέα

Το σπίτι όπου πέρασε τα πέντε πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας ο Τζον Λένον δημοπρατήθηκε την Τρίτη στο Λίβερπουλ προς 480.000 βρετανικές λίρες (περίπου 560.000 ευρώ), ποσό διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις. 

Διεθνή Νέα

Χιλιάδες κάτοικοι του Μπαγκλαντές που δεν έχουν χρήματα να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αναγκάζονται να πωλούν τα όργανά τους στη μαύρη αγορά. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC, ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός των Μπαγκλαντεσιανών που, αδυνατώντας να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τα δάνεια που πήραν από ΜΚΟ και τράπεζες του εξωτερικού, καταφεύγουν στη πώληση του ένα τους νεφρού. 

Διεθνή Νέα

Με άνοδο ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο.  

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων