Πολιτικά Νέα

Για παροχή διευκολύνσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης προς τις αμερικανικές δυνάμεις κάνει λόγο σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία. 

Πολιτικά Νέα

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσφυγή της κυβέρνησης για μία ακόμη φορά στη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί η σύμβαση ιδιωτικοποίησης των κρατικών λαχείων.  

Πολιτικά Νέα

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία. Παράλληλα ο Α. Σαμαράς ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.  

Οικονομικά Νέα

«Όχι εντελώς μη ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το ποσό των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το πιθανό ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απέρριψε τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι υπολογίζουν τις ανάγκες της χώρας ως το 2020 σε 77 δισεκατομμύρια. Απέκλεισε δε εκ νέου το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.  

Οικονομικά Νέα

Σταθερές διατηρήθηκαν τον Ιούλιο οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες μειώθηκαν κατά 2,4% τον ίδιο μήνα, μετά την πολύ μεγαλύτερη πτώση τους κατά 7,6% τον Ιούνιο. 

Οικονομικά Νέα

Φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του επανέλεγχου των φορολογικών δηλώσεων. Οδηγώντας προς επανέλεγχο στην Εφορία δηλώσεις που τα νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου του Taxisnet αναδεικνύουν ως ύποπτες, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναγκάσει χιλιάδες φορολογουμένους που εμφανίζονταν να δικαιούνται επιστροφή φόρου να τροποποιήσουν τη φορολογική τους δήλωση και να καταβάλουν τελικά φόρο. 

Οικονομικά Νέα

Στο έντυπο Ε9 θα δηλωθούν φέτος, για πρώτη φορά, τα πραγματικά στοιχεία για την επιφάνεια και τη χρήση των αυθαιρέτων κτισμάτων, ανεξάρτητα με το εάν τα συγκεκριμένα κτίσματα έχουν «τακτοποιηθεί» ή όχι με κάποιον νόμο. Επίσης, στο Ε9 θα δηλωθούν και οι κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι, οι οποίοι προστίθενται στους κύριους χώρους του ακινήτου. 

Κοινωνικά Νέα

Σε δίκες-εξπρές μέχρι την 1η Νοεμβρίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση οριστικής απόφασης, οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η σύμβασή τους. Πρόκειται για την ομάδα των εργαζομένων που -μετά τη λήξη της σύμβασής τους- προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Ωστόσο, με το που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και επιτυγχάνουν –μέσα από τις διαρκείς αναβολές εκδίκασης των υποθέσεών τους- την παραμονή (επί μακρόν) στη θέση τους λαμβάνοντας κανονικά τις αποδοχές τους. 

Κοινωνικά Νέα

Με κατάνυξη, λαμπρότητα, τις παραδοσιακές φανουρόπιτες, αλλά και με χιλιάδες νέους να ζητούν από τον άγιο να τους φανερώσει την...πολυπόθητη-σε καιρό κρίσης-θέση εργασίας, ώστε να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του αγίου Φανουρίου. 

Κοινωνικά Νέα

Ένας αλλοδαπός 45 ετών, συνελήφθη ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, στην περιοχή Πιτσινιάνικα Κυθήρων.  

Κοινωνικά Νέα

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ αφορούσε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Επανωσήφη την περίοδο 2009. Εκείνο το διάστημα το συγκεκριμένο Μοναστήρι είχε ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και φαίνεται πως στους υπεύθυνους της Μονής έλλειψαν τιμολόγια 270.000 ευρώ. Ακολούθησε λοιπόν την πεπατημένη, και αναζήτησε επαγγελματία που τους πρόσφερε τα τιμολόγια, προκειμένου να...ξεγελάσουν την Εφορία. 

Διεθνή Νέα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα ότι μια επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα αποτελούσε «μια καταστροφή για την περιφέρεια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων