Πολιτικά Νέα

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά τις εξελίξεις με τις συλλήψεις του γραμματέα της Χρυσής Αυγής και βουλευτών της.  

Οικονομικά Νέα

«Άνευ ουσίας» είναι οι στόχοι για μείωση του ελληνικού χρέους που απετέλεσαν το επίκεντρο του τελευταίου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ. 

Οικονομικά Νέα

Οι διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα συνεχίζονται σήμερα με επίκεντρο το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών καθώς και το δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος. Αρχικά οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν το πρωί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όπου αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και η ενεργοποίηση της επιτροπής σοφών για την προώθηση αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Στη συνέχεια τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας θα έχουν και νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν έχει τεθεί από τους δανειστές χρονικό περιθώριο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες. 

Οικονομικά Νέα

Δικαιότερη κατανομή των φορολογικών επιβαρύνσεων του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών με τις συνεχείς διορθώσεις που γίνονται στο σχετικό σχέδιο νόμου, στη βάση των παρατηρήσεων που υπέβαλαν τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Οικονομικά Νέα

Σε προ κρίσης επίπεδα εκτιμάται ότι θα έχει επανακάμψει η απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2017 - 2018, σύμφωνα με το βασικό σενάριο μελέτης - πρόγνωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), όπως ανέφερε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο εμπειρογνώμων του οργανισμού Λουκάς Ζαχείλας. 

Κοινωνικά Νέα

Ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς η προανακριτική έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για το εάν η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Αμέσως μετά το κλείσιμο της έρευνας αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για υπόπτους. Επιπλέον φαίνεται ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης ακόμη και για βουλευτές της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε έκνομες ενέργειες.  

Κοινωνικά Νέα

Στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναδιάρθρωση αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς το ζήτημα τέθηκε επιτακτικά για άλλη μια φορά από τους επικεφαλής της τρόικας.  

Κοινωνικά Νέα

Στον απόηχο του άδοξου τέλους των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, γιγαντώνεται μέρα με την μέρα το νέο μέτωπο των μαθητικών καταλήψεων στα σχολεία της χώρας. Η απεργιακή «σκυτάλη» εκτιμάται πως έχει περάσει στους μαθητές περίπου 150 σχολείων σε αρκετά εκ των οποίων δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία ώρα μαθήματος από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Κοινωνικά Νέα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. 

Διεθνή Νέα

Δυνητικά παγκόσμιες συνέπειες θα είχε το ξέσπασμα οικονομικής αναταραχής στην Ιταλία, που ενδέχεται να πυροδοτήσει η πολιτική κρίση στη χώρα αυτή, προειδοποίησε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Διεθνή Νέα

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ αλ Μπασίρ, εναντίον του οποίου έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), δεν μπόρεσε να μετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη επειδή οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να του χορηγήσουν βίζα, δήλωσε ο Σουδανός υπουργός Εξωτερικών. 

Διεθνή Νέα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο απαιτεί την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ. 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων