Ελεύθεροι τέσσερις συλληφθέντες για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Ελεύθεροι τέσσερις συλληφθέντες για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο οδηγοί, ένας πρατηριούχος και ένας χειριστής πλάστιγγας) οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με την αστυνομία, να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων με ναυτιλιακό καύσιμο.

Στον πρατηριούχο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κατά περιόδους.

Στον έναν οδηγό και στον χειριστή πλάστιγγας επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και, επίσης, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κατά περιόδους. Τέλος στον άλλον οδηγό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Σπανός

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε στον έβδομο ανακριτή Πειραιά το υπ' αριθμό 1494/2012 βούλευμα, που είχε εκδοθεί για σχετική υπόθεση και ακυρώνει πράξεις της προδικασίας, και με βάση το οποίο υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου. 

Ο συνήγορος υποστηρίζει ότι η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος που έχει κατασχεθεί και κοστολογείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ, δεν έχει προσδιοριστεί από αρμόδια όργανα, που σε αυτή την περίπτωση είναι το τελωνείο. με σχετική έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο ανακριτής σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαβιβάσει το αίτημα στην εισαγγελέα που αναμένεται να προχωρήσει στη σύνταξη υπομνήματος προς το δικαστικό συμβούλιο.

Εξάλλου, στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται πέντε άτομα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ένας τελωνειακός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ένας μηχανικός πλοίου.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων