Επεισόδια και χημικά στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα (VIDEO)

Επεισόδια και χημικά στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα (VIDEO)

Με χρήση χημικών απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην πρόθεση ομάδας αγροτών να ακολουθήσουν την αντιπροσωπεία που μπήκε στη Βουλή προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό, αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία υποστηρίζουν ότι θα... αφανίσουν τον κλάδο τους εκφράζουν αγρότες από όλη την Ελλάδα με το συλλαλητήριο τους, αυτήν την ώρα.

Νωρίς το πρωί αγρότες από την Κρήτη, που αποβιβάστηκαν λίγο νωρίτερα στον Πειραιά, βρίσκονται ήδη μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Αφεντικά δεν θέλουμε στον τόπο και τη γη μας, εμείς θα την ορίσουμε την μοίρα τη δική μας».

Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Γιάννης Παναγής είπε, μεταξύ άλλων, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ότι οι αγρότες θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής.

Έστειλε, δε, το μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων, όπως χαρακτηριστικά είπε, να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα οδηγήσουν στην εξόντωση του κλάδου τους.

Οι διοργανωτές, μάλιστα, κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των τελευταίων ετών, ενώ η προετοιμασία της είχε ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Εξάλλου, με πούλμαν στην πρωτεύουσα έφθασαν αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, το Μεσολόγγι.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα, έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής.

Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο κέντρο.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων