Η απάντηση του Ελενόπουλου στον Γρηγοράκο...

Η απάντηση του Ελενόπουλου στον Γρηγοράκο...

 Τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί λάθους του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2009, επικρίνει έντονα ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος. 

Από τη δήλωση του κ. Γρηγοράκου, την οποία παραθέτει ολόκληρη, τονίζει ότι συμφωνούν μόνο σε ένα, στη φράση «όχι ό,τι μας βολεύει», την οποία απευθύνει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. 

Και αναφέρεται σε ορισμένα θέματα, απευθύνοντας τα σχόλιά του όχι μόνο στον κ. Γρηγοράκο, αλλά και σε όσους έχουν ίδιες ή παρόμοιες απόψεις.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «εγκατέλειψε τη χώρα νύχτα» υπό το βάρος των δεκάδων σκανδάλων και των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, για τα οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι και μόνον αυτοί γνώριζαν και τα έκρυβαν» .

Όσοι μιλούν για το θέμα αυτό δημόσια, επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος καλό είναι να προσέχουν για να μην εκτίθενται, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής είχε κλείσει τη Βουλή ένα χρόνο σχεδόν πριν την εκλογή Προέδρου, έχοντας το βλέμμα στα σκάνδαλα και στην προετοιμασία της εξόδου του.

Αναφέρει επίσης ότι δεν μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει στον κ. Καραμανλή την προσφυγή σε εκλογές πριν από τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα ένα τουλάχιστον εξάμηνο πριν από αυτές.

Καλεί τον κ. Γρηγοράκο και όσους έχουν την ίδια άποψη, «αν ήθελαν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από κοινού με μια κυβέρνηση που είχε την ευθύνη για πολλαπλάσια σκάνδαλα απ΄ όσα βίωσε από καταβολής της», με μια κυβέρνηση που «διπλασίασε το χρέος» και «άφησε έλλειμμα κοντά στο 16%» και η οποία «ψευδόταν συνειδητά, ενημερώνοντας τις αρχές της ΕΕ λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα θα φθάσει στο 6%».

Αυτό, τονίζει ο κ. Ελενόπουλος «δεν αποτελεί συναίνεση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά συνενοχή σε έγκλημα». Και προσθέπει πως όσοι έχουν την ίδια άποψη «επιχειρούν να δώσουν συγχωροχάρτι τον κ. Καραμανλή, να βγουν και να το πουν καθαρά, έτσι, ώστε, οι ίδιοι να μην αισθάνονται ότι «δεν είναι καθαροί» και οι υπόλοιποι να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Επισημαίνει επίσης ότι η αφήγηση που «μας βολεύει», αν δεν έχει σχέση με την αλήθεια αφορά μόνο «τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός».

Τονίζει ότι ο σεβασμός στη Συνταγματική και Κοινοβουλευτική τάξη δεν μπορεί να υπάρχει «α λα καρτ» και σε περιπτώσεις που δεν αφορά, όπως εκείνη του 2009.Αντίθετα, αναφέρει, αφορά σε περιπτώσεις στις οποίες «κάποιοι με τη στάση τους, ανάγκασαν κυβερνήσεις εκλεγμένες με την ψήφο του ελληνικού λαού να αποχωρήσουν».

Όσοι ισχυρίζονται ότι ο κ. Καραμανλής προσέφυγε σε εκλογές το 2009 λόγω της προεδρικής εκλογής, το μόνο που κάνουν είναι «να ξεπλένουν τις ευθύνες της κυβέρνησης που τελείωσε την Ελλάδα και την αξιοπιστία της την περίοδο 2004-2009». 

Και προσθέτει: «η κυβερνητική συνεργασία, μπορεί υπό προϋποθέσεις και πάντα στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας, να δικαιολογεί κάποιους συμβιβασμούς. Όχι τον εξευτελισμό».

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων