Η απόδραση των 11 και η μάχη με τα καλάσνικοφ

Η απόδραση των 11 και η μάχη με τα καλάσνικοφ

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων και σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, χθες, απέδρασαν 11 αλλοδαποί κρατούμενοι οι οποίοι ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές. Από την έρευνα ωστόσο, που έγινε οι Αρχές εντόπισαν 300 κάλυκες και μία χειροβομβίδα.

Το οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων τέθηκε σε εφαρμογή το βράδυ της Παρασκευής. Περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ταυτόχρονα άτομα που επέβαιναν σε ένα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τις φυλακές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ τους εξωτερικούς φρουρούς.

Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Στην περιοχή δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση των βαρυποινιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισήλθαν στις φυλακές, προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν κρατούμενοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και για να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων. Τελικά, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, απέδρασαν 11 αλλοδαποί κρατούμενοι οι οποίοι ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό σημειώθηκε ανεπιτυχής απόπειρα απόδρασης από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος κρατείται τώρα στην Α΄ Πτέρυρα των Φυλακών Τρικάλων, ενώ ερωτηματικά γεννώνται για το πως κατόρθωσαν οι κρατούμενοι να περάσουν το βαρύ οπλισμό μέσα στη φυλακή. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο ο οπλισμός να προέρχεται από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων