Καμμένος: Κατάργηση του «Δουβλίνο ΙΙ»

Καμμένος: Κατάργηση του «Δουβλίνο ΙΙ»

Την άμεση κατάργηση του «Δουβλίνο II» και την αναστολή της συνθήκης Σέγκεν ζήτησε, από την Ήπειρο όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση στη χώρα έχει πλέον αρχίσει να απειλεί την εθνική ασφάλεια». 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (06/05) στα Ιωάννινα, έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα των κρατητηρίων της Ηπείρου τα οποία χαρακτήρισε αποθήκες ανθρώπων και ζήτησε να τηρηθούν, άμεσα, οι διεθνείς συμβάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνθήκες είναι τραγικές και για τους αστυνομικούς φρουρούς αλλά και τους κρατουμένους. Έχουμε ασθένειες, ηπατίτιδες, ψώρα που μεταφέρουν στα σπίτια τους οι αστυνομικοί, φορείς ασθενειών. Ανάλογα φαινόμενα είχαμε στα Νησιά του Αιγαίου».

Ο κ. Καμμένος έστειλε το μήνυμα ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των Ανεξάρτητων Ελλήνων και για τα μικρά χωριά, καθώς εκεί υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, ειδικά στην ορεινή περιοχή των συνόρων, στα χωριά των Φιλιατών, του Πωγωνίου και της Κόνιτσας λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων, της εγκληματικότητας, της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, «που έχουν μετατρέψει την Ήπειρο, από την φτωχότερη περιοχή της Ευρώπης, στην πιο ανασφαλή περιοχή».

«Το κράτος έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση» επισήμανε και ζήτησε να ενισχυθούν και πάλι οι στρατιωτικές μονάδες, να επιστρέψουν οι συνοριοφύλακες από τον Έβρο, αλλά και να ενισχυθεί η αστυνομία με θερμικές κάμερες, περιπολικά και αλεξίσφαιρα.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για οικονομικά προνόμια, ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, το Ιόνιο και την Κρήτη. Προτείνουμε -είπε- να γίνει παύση των πληρωμών προς τους δανειστές και να ακολουθήσει βίαιη μείωση της φορολογίας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, τα χρήματα που έφυγαν από αυτές τις περιοχές να επιστρέψουν. Μάλιστα, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ και γίνει ανταγωνιστικός με τις γειτονικές χώρες, οι ελληνικές εταιρείες που μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία και την Αλβανία, θα επιστρέψουν.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν κατηγορηματικός ότι η κατάσταση δεν ανατρέπεται εύκολα, τονίζοντας πως «οι μύθοι που προωθεί η συγκυβέρνηση αποτελούν πρόκληση για τον εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό» και πρόσθεσε: «Με την ψήφο του, θα το ανατρέψει αυτό. Οι ευρωεκλογές θα δώσουν πολιτικό μήνυμα και θα αλλάξουν την κατάσταση στην χώρα. Ζητάμε να γίνουν εκλογές και να ανατραπεί η συγκυβέρνηση της αλληλοκάλυψης των εγκλημάτων κατά του Ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζει την περιοδεία του στα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου, προκειμένου να συζητήσει με τους ακρίτες των συνόρων.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων