Ξετυλίγεται το κουβάρι για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Ξετυλίγεται το κουβάρι για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Όλες τις πτυχές της επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου εξετάζει η αστυνομία, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό των φερόμενων δραστών. 

Χθες παρουσιάστηκαν στην ΓΑΔΑ δύο άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση και κατέθεσαν στους αστυνομικούς για την υπόθεση. 

Πρόκειται για τη γυναίκα που φαίνεται στο βίντεο να προσπαθεί να σκίσει το σακάκι του Γ.Κουμουτσάκου και έναν άνδρα με μπουφάν, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στο άτομο με το κασκέτο που γρονθοκόπησε τον βουλευτή και το οποίο αναζητείται.

Η γυναίκα είναι 22 ετών και είχε προσαχθεί το 2012, για επεισόδια που είχαν γίνει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο άνδρας με το μπουφάν, το οποίο έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στο χώρο της επίθεσης και πρόκειται να παρουσιαστεί πάλι τις επόμενες ημέρες, για ανωμοτί κατάθεση.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει εντοπίσει και τον άνδρα με το σακάκι που κυνήγησε και χτύπησε τον Γ. Κουμουτσάκο. Συγγενείς του είπαν ότι πρόκειται να παρουσιαστεί και αυτός στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του.

Την ίδια στιγμή, 30 βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, να απαντήσει πού αποδίδεται η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα», κυρίως, για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου, έξι ημέρες μετά το γεγονός.

Οι βουλευτές σημείωσαν το γεγονός ότι η επίθεση εναντίον του βουλευτή έγινε έξω από το Κοινοβούλιο και παρουσία αστυνομικής δύναμης, για να τονίσουν ότι προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών δραστών (αφού τις εικόνες είδε όλη η Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ) καθώς και η αμηχανία με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το σοβαρό γεγονός.

Ακόμη, οι 30 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφεραν ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δημοσίως, έχει προαναγγείλει συλλήψεις, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Όπως, δε, παρατηρούν «όταν η Πολιτεία είναι αναποτελεσματική ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του».

Κατόπιν αυτών, έθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό το ερώτημα εάν θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στον χώρο του συμβάντος και επίσης με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει «ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους». 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων