Με μεγάλη συμμετοχή η γενική απεργία κατά της λιτότητας

Με μεγάλη συμμετοχή η γενική απεργία κατά της λιτότητας

Την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που φέρνει το τρίτο μνημόνιο διατράνωσαν χιλιάδες πολιτών που κατέβηκαν το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους της Αθήνας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσαν πολιτικά κόμματα και ενώσεις εργαζομένων.

Τα εργατικά συνδικάτα κήρυξαν 24ωρη γενική απεργία, «παραλύοντας» τον δημόσιο τομέα, ενώ συμμετείχαν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Βιομηχανικοί εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, άνεργοι, αλλά και πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Δυο ξεχωριστές ήταν οι συγκεντρώσεις, από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας και από τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Περίπου 30.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με βασικό σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα» εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι διαδήλωσαν κατά της φτώχειας, της ανεργίας, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους, της κρίσης και των ελλειμμάτων.

Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι περίπου 15.000 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ παρατάχθηκαν αρχικά επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια, ενώ ακολούθησε η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς η τροχαία προχώρησε σε διακοπές της κυκλοφορίας για να περάσουν οι διαδηλωτές που κατευθύνονταν στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε το «παρών» και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης».

«Απο σήμερα μπορεί να γίνει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης. Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης. Οι εστίες αντίστασης που θα δημιουργούνται καθημερινά μπορούν να συνενώνονται σε κλασικό τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Με λαϊκή συμμαχία με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στο καπιταλισμό. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος τα πρώτα πανό τοποθετήθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί και σχεδόν μετά από τρεις ώρες οι διαδηλωτές κατέβηκαν στην οδο Σταδίου προκειμένου από εκεί να κατευθυνθούν στη Βουλή.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων