Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

 Μεμονωμένες καταιγίδες περιμένουμε σήμερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, πάντως οι καιρικές συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές παρουσιάζουν βελτίωση έπειτα από την χθεσινή σύντομη επιδείνωση. Ειδικότερα, γενικά αίθριος είναι ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα «σημαδέψει» τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν . Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτικά η πρόγνωση για την εβδομάδα

Τη Δευτέρα στα βορειοανατολικά περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή άνοδο. 

Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων