Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται στο Ανόβερο

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται στο Ανόβερο

«Σωστή» χαρακτήρισε την απόφαση να ακυρωθεί χθες Τρίτη ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας στο Ανόβερο ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ.

Σύμφωνα με τον Βάιλ, «υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις για συγκεκριμένο κίνδυνο βάσει απόρρητων και μυστικών πληροφοριών», αν και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μετά τον συναγερμό για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου η αστυνομία του Ανόβερου αναζητεί υπόπτους, ενώ μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μια ψεύτικη βόμβα και καθόλου εκρηκτικά.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ακυρώθηκε δύο ώρες πριν την έναρξή του, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πηγές από τις γερμανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, οι προειδοποιήσεις προήλθαν από ξένες υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ανόβερου Φόλκερ Λούβε δήλωσε στο dpa: «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος θα πυροδοτούσε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο στάδιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ήταν η πηγή των πληροφοριών. Το ίδιο αναφέρει και η εφημερίδα Bild.

Στη συνέχεια υπήρξαν στοιχεία ότι μια ομάδα υπό έναν γνωστό Βορειοαφρικανό ενδέχεται να σχεδίαζε επίθεση. Γινόταν μάλιστα λόγος για εκρηκτικά, ζώνες με εκρηκτικά, αυτόματα όπλα και εκρηκτικά τοποθετημένα στις εξόδους του γηπέδου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αργότερα οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες υπέδειξαν έναν Ιρακινό που σχεδίαζε επιθέσεις στη διάρκεια του φιλικού αγώνα.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν ήρεμη, αν και η παρουσία της αστυνομίας εξακολουθούσε να είναι εμφανής.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για υπόπτους σε διάφορα μέρη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ούτε έχουν βρεθεί εκρηκτικά.

Η αστυνομία αναζητεί επίσης και έναν άνδρα ο οποίος άφησε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο απεδείχθη ότι ήταν μια ψεύτικη βόμβα, στον κεντρικό σταθμό του Ανόβερου. 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων