Τελευταίο έτος σύγχυσης

Τελευταίο έτος σύγχυσης
“Ultimus annus confusionis” **
 
ΧΡΟΝΟΣ :  21 Αιώνας , 2014 μ.Χ.
ΤΟΠΟΣ    :  Αποικία  Ελλάδα
 
Η Ελληνική κοινωνία ζει την απόλυτη ανατροπή, όλων όσων θεωρούσε ως σταθερές, μέσα από μια πρωτοφανή, σε ένταση και έκταση κρίση.
Ζούμε κάτω από ειδικές συνθήκες.
Ζούμε στο κέντρο ενός καταστροφικού κυκλώνα.
Ζούμε το τέλος μιας εποχής και ταυτόχρονα τις ωδίνες που θα γεννήσουν μια νέα.
Μέσα από την κατάλυση θεμελιακών βεβαιοτήτων που όριζαν τις πολιτικές, οικονομικές, πολιτειακές και ιδεολογικές συνιστώσες, του νεοελληνικού κράτους, αναδεικνύεται το περίγραμμα του νέου «κανόνα».
Η αδυναμία της ‘’Κυβερνώσας Ελλάδας’’ να εγγυηθεί ότι μπορεί αποτελεσματικά να προστατέψει, ζωές, θεσμούς, περιουσίες, προοπτική αλλά και επαρκή εκπροσώπηση και διαπραγματευτική ισχύ, φέρνει σε πρώτο πλάνο την υποταγή της σε ξένα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα.
Η απουσία διακυβέρνησης  και το κενό εκπροσώπησης  παίρνουν ιστορικές διαστάσεις, ανατρέποντας, παραδοσιακές αντιλήψεις, μεμονωμένες συμπεριφορές και μηχανιστικές θεωρήσεις.
Η ασυνήθιστη πολιτική και κοινωνική συγκυρία, σηματοδοτεί και τον τρόπο δράσης, οργάνωσης, προώθησης και συγκρότησης του πολιτικού λόγου και μηνύματος, ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα όπως είναι το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.        Απαιτείται ένα πολύπλευρο και σύνθετο έργο .
Είμαστε σε μία διαρκή εξέλιξη, συνδεδεμένοι σε αμφίδρομη σχέση, με την κοινωνία και τα καθημερινά γεγονότα που την διαπερνούν, την επηρεάζουν , την οδηγούν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Θα κάνουμε λάθος εάν πιστέψουμε ότι γίνεται  να εξελιχθούμε , παραβλέποντας κάποια από αυτά  ή πιστεύοντας πως δεν επείγει η διευθέτησή  τους.
Οι επερχόμενες εκλογές τέμνουν κάθετα το χρόνο, προσδιορίζουν ένα τέλος και σηματοδοτούν μία αρχή.
Φέρνουν μαζί τους μία νέα συνθήκη, κοινωνική και πολιτική, εντελώς διαφορετική από αυτή των εκλογών του 2012.
Συμπυκνώνουν τον πολιτικό χρόνο και τον χρωματίζουν με τις κατακτημένες εμπειρίες  των δύο τελευταίων ετών.
Ο πολύτιμος , ενδιάμεσος χρόνος , μας έδωσε αναμφίβολα την ευκαιρία για μία απευθείας βαθιά , πολιτικού χαρακτήρα   διασύνδεση ,με ολόκληρη την κοινωνία .
Έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε βαθιές κοινωνικές και πολιτικές  μεταβολές, με την αποδέσμευση πλειοψηφικών τμημάτων από τον «εναγκαλισμό» των κυβερνητικών κομμάτων.
Πολίτες ,που μένουν  μετέωροι , απογοητευμένοι , προδομένοι, αναζητώντας διέξοδο.
Απέναντι στο χείμαρρο ερωτημάτων και αγωνίας των συμπατριωτών μας , για το πώς, απαντούμε και αντιμετωπίζουμε την επίθεση που δέχεται  η Πατρίδα μας  και οι ζωές μας, πρέπει να σταθούμε και να δηλώσουμε παρόντες.
Τίποτε δεν μπορεί να γίνει εξ΄ αποστάσεως  και εκ του ασφαλούς.
Η συγκρότηση  Μιάς  Μεγάλης  Συμμαχίας Ελλήνων , είναι ευθύνη δική μας.
Η Διαμόρφωση μιας στρατηγικής για την Εθνική κυριαρχία, την Ανάπτυξη αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα για την Εθνική Επιβίωση, είναι η βασική συνθήκη για μία ενεργητική πολιτική παρουσία, μέσα στην κοινωνία, που θα διαχέεται, παντού, χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς περιορισμούς.
Η επικοινωνία, η επαφή και τελικά η σύνδεση μας  με ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που «απογαλακτίζεται» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται νόθευση των πολιτικών μας επιλογών ή παραβίαση  του  αξιακού  μας κώδικα και των ιδεολογικών αρχών.
Είναι σαφές ότι αυτές οι στρατηγικές μας επιλογές, εδράζουν στο στέρεο θεμέλιο μιας ιδεολογικής και πολιτικής επάρκειας.
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΤΟΥΣ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
 
** “Τελευταίο έτος σύγχυσης ”
 
 
Τοσουνίδης Θόδωρος
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου
Ανεξάρτητων Ελλήνων

                                                                                                                                                                                                                     αν. Εκπρόσωπος Τύπου 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων