Βούτσης: Είναι και πολιτικό το ζήτημα που ανοίγει

Βούτσης: Είναι και πολιτικό το ζήτημα που ανοίγει

Την απόφαση του ΣτΕ να κριθούν αντισυνταγματικές οι περικοπές στους ενστόλους σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, μιλώντας στο  Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είχε πολύ ενδιαφέρον αυτή η απόφαση. Εξ όσων γνωρίζουμε, αλλά είναι και πολιτικό το ζήτημα που ανοίγει», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «στον νέο κύκλο και αφού πέρασαν 2 χρόνια που το ΣτΕ είχε επικροτήσει τις πρώτες μνημονιακές αποφάσεις, φαίνεται ότι υπάρχει ένα σκεπτικό ότι πλέον δεν είναι η ανάγκη της χώρας τέτοια που να υπάρχουν πράξεις της διοίκησης στα όρια ή και έξω από τα όρια της νομιμότητας σε σχέση με μισθολογικά ζητήματα, οικονομικές ανάγκες, δημοσιονομική πολιτική. Πράγμα που ανοίγει ενδεχομένως πολύ ευρύτερο ζήτημα πέραν της μισθολογικής αποκατάστασης των ενστόλων. Και με αυτή την έννοια έχει πολλαπλό ενδιαφέρον, αν πράγματι είναι έτσι, δηλαδή να πρόκειται για μία στροφή στη βάση ότι μία συγκυρία έχει εκμετρήσει τον βίο της, να το εννόησαν σαν τέτοια. Γιατί οι προηγούμενες αποφάσεις έθεταν αυτό το ζήτημα, το συγκυριακό και των αναγκών δημοσιονομικής πολιτικής».

«Αν έχουμε μπει σε ένα άλλον κύκλο, κατά το σκεπτικό του ΣτΕ», πρόσθεσε, «είναι προφανές ότι θα είναι η απαρχή και άλλων σχετικών αποφάσεων». 

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων