Χιόνια, βροχές και καταιγίδες

Χιόνια, βροχές και καταιγίδες

 Έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα από το πρωί χιονίζει στην πόλη της Φλώρινας και σε περιοχές του νομού. Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αλυσίδες για τις μετακινήσεις τους.

Το θερμόμετρο στην πόλη της Φλώρινας δείχνει περίπου 0-1 βαθμό Κελσίου, στην Καστοριά 5 βαθμούς Κελσίου και στην Κοζάνη 2 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις αναμένεται να γίνουν μέτριες ή προοδευτικά ισχυρές, ενώ δεν αποκλείονται και καταιγίδες. Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί φαινόμενο χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία, κατά τον μήνα Απρίλιο.

Χιόνια και στην Πέλλα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές του νομού Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου “Βόρρας” από το 12ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Κερασιάς Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κεραυνοί σε υποσταθμούς της ΔΕΗ στα Ιωάννινα

Από τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης χιόνια και ισχυρές βροχές πέφτουν στο νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.  

Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας. Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Tα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. 

Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 1200 μέτρα).Νότιοι άνεμοι 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Αφήστε ενα σχόλιο

RSS & Newsletter & Social

RSS Newsletter Youtube Facebook Twitter

Αναζήτηση Ειδήσεων